Termeni și Condiții

Acest document prezintă termeni și condiții de funcționare a platformei estibucuresti.org. Platforma a fost dezvoltată în 2020, în cadrul unui proiect de asistență tehnică între Primăria Municipiului București și Banca Mondală. Proiectul este derulat în perioada 2019 – 2021 și are scopul de a sprijini municipalitatea în prioritizarea și implementarea unor intervenții esențiale pentru dezvoltarea locală, menite să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor din Municipiul București.

Rolul acestei platforme este de a oferi un cadru pentru consultări în mediul online cu cetățeni, care locuiesc, muncesc sau tranzitează Bucureștiul frecvent. Consultările se axează pe subiectul dezvoltării urbane și socio-economice a capitalei. Date și informații colectate de la cetățeni, precum și concluziile acestor consultări vor fi analizate și incluse în elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Municipiului București. Rolul platformei este și de a facilita colaborarea între persoanele fizice și private interesate să se implice în elaborarea SIDU București, prin propunerea de măsuri concrete și proiecte ce pot fi incluse în SIDU, precum și prin promovarea campaniei de consultări derulate în cadrul campaniei “Ești București”. Echipa estibucuresti.org își propune să ajungă la un număr cât mai mare de persoane consultate. 

Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile prezentate în continuare. Acestea conțin informații importante cu privire la drepturile și obligațiile dumneavoastră.

Despre platformă

Platforma estibucuresti.org este un instrument online, prin intermediul căruia cetățenii din România au posibilitatea de a se implica în procesul de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Municipiului București, prin intermediul unui set de instrumente puse la dispoziție.

Rolul acestei platforme este de a oferi un cadru de discuție cu cei care fie locuiesc, muncesc, tranzitează sau vizitează frecvent Municipiul Bucureștiul. Consultările se axează pe subiectul dezvoltării urbane și socio-economice a capitalei. Date și informații colectate de la cetățeni, precum și concluziile acestor discuții vor fi analizate și incluse în elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Municipiului București.

Rolul platformei este și de a facilita colaborarea între persoanele fizice, private, ONG-uri și alte entități interesate să se implice în elaborarea SIDU București, prin propunerea de măsuri concrete și proiecte ce pot fi incluse în SIDU, precum și prin promovarea campaniei de consultări, derulate în cadrul campaniei “Ești București”, pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane consultate. 

Platforma estibucuresti.org este disponibilă în format web și adaptată pentru dispozitivele mobile.

Acceptarea termenilor de funcționare

Prin utilizarea platformei estibucuresti.org, acceptați și sunteți de acord să acceptaţi Termenii și Condițiile de funcționare din acest document.

Moderatorii platformei au dreptul de a modifica Termenii și Condițiile de funcționare oricând, cu scopul de a îmbunătăţi procesul de implicare a cetățenilor în elaborarea SIDU București, precum și experiența acestora pe website. Prin continuarea utilizării platformei sunteți de acord să acceptaţi acele schimbări, în cazul în care ele sunt efectuate.

Pentru utilizarea platformei estibucuresti.org există termeni și condiții de funcționare cu privire la:

Utilizator – orice persoană fizică care accesează conținutul pus la dispoziţie de către estibucuresti.org;

Platformă – procesul prin care se accesează platforma și toate instrumentele puse la dispoziție de către aceasta;

Accesare conținut – procesul prin care se accesează conținutul platformei, în special cel din cadrul paginilor “SIDU”, “Documente”, “Colțul Bucureșteanului” și “Media”;

Consultare publică – procesul de consultare cu cetățenii, prin intermediul platformei estibucuresti.org și instrumentele disponibile online;

Contact – procesul prin care este utilizată această pagină pentru a intra în contact cu moderatorii platformei;

Termeni și condiții

  • Utilizatorii vor adopta un limbaj decent, în timpul participării la consultări. Se încurajează includerea detaliilor tehnice, acolo unde este cazul, în situația în care acestea sunt fundamentate, actualizate și conduc la o înțelegere mai bună a situației prezentate.

  • Utilizatorii se pot abona la newsletter-ul SIDU București și se pot dezabona oricând doresc.

  • Utilizatorii au acces nelimitat la întreg conținutul paginii estibucuresti.org. Orice utilizare publică a acestui conținut se va face respectând legislația în vigoare pentru dreptul de autor și drepturile conexe (Legea nr 8 / 1996); Utilizatorii vor indica sursa și anul.

  • Utilizatorii pot trimite direct măsuri concrete și propuneri de proiecte pentru a fi incluse în SIDU București, utilizând adresa estibucuresti2050@gmail.com. Toate propunerile primite vor fi analizate de către echipa de proiect. Criteriile de acceptare sau respingere a propunerilor fac referire la a). grad de noutate a propunerii (propunerea nu este similară sau identică cu altă propunere deja transmisă de către un alt cetățean; în cazul în care două sau mai multe propuneri similare sunt în curs de verificare de către echipa de proiect, va fi admisă cea care îndeplinește cel mai bine cerințele menționate aici); b). actualitate; c). relevanță pentru București; d). acuratețe și claritate în prezentare; e). fezabilitate; f). sustenabilitate; g). limbaj adecvat. Toți cei care contactează echipa de proiect vor primi răspuns în cel mult 10 zile lucrătoare.

  • Utilizatorii se pot înscrie în Comunitatea București 2050 prin intermediul paginii “Contact”. Odată trimisă cererea pentru înscrierea în comunitate, utilizatorii vor primi regulamentul comunității și alte informații relevante în cel mult 10 zile lucrătoare. Este interzisă înscrierea aceluiași utilizator de pe mai multe conturi (fraudare prin conturi multiple, mai exact mai multe adrese de email aparținând aceleași persoane). În situația în care se constată că o persoană este înscrisă prin intermediul mai multor conturi, aceasta va fi eliminată din comunitate și nu îi va mai fi permisă înscrierea ulterioară. Dorim să avem un număr real al persoanelor înscrise în Comunitatea București 2050.

  • Utilizatorii pot invita, prin intermediul rețelelor sociale, și alte persoane să viziteze platforma estibucuresti.org, să acceseze conținutul de pe platformă, să participe la consultări, precum și să se înscrie în Comunitatea București 2050.

  • Utilizatorii pot contacta echipa estibucuresti.org și trimite documente sau alte informații, ce le consideră relevante pentru procesul de elaborare a SIDU București, prin intermediul secțiunii “Contact” și a adresei de email estibucuresti2050@gmail.com. Tot prin intermediul acestor instrumente, utilizatorii pot trimite întrebări, face sesizări, cere informații sau clarificări pe unul sau mai multe subiecte.

Confidențialitate și securitatea datelor cu caracter personal

Orice informație pusă la dispoziție de către utilizatorii platformei și colectată de către estibucuresti.org este supusă Politicii de Confidențialitate a platformei și prelucrată conform Termenilor și Condițiilor de funcționare.

Platforma stochează informații cu caracter personal, necesare bunei funcționări a platformei. Aceste informații se împart în două categorii:

Informații necesare pentru utilizarea platformei:

Aceste informații fac referire la nume, prenume, adresă de email și IP. Datele personale (nume, prenume, adresă de email) sunt cerute doar pentru a rămâne în contact cu utilizatorii care doresc acest lucru.

Informații necesare pentru asigurarea îndeplinirii criteriilor de participare la consultări:

În acest sens, platforma sau / și chestionarele aferente platformei colectează informații legate de nume și prenume, adresă de email, cont de Linkedin / Facebook / orice alt cont care să valideze identitatea persoanei, reședință în București sau în afara acestuia, domeniu de activitate, IP.

Prin utilizarea platformei și furnizarea datelor cu caracter personal, utilizatorii sunt informați și își exprimă acordul în mod explicit și fără echivoc ca platforma estibucuresti.org să folosească datele acestora cu caracter personal. Colectarea datelor cu caracter personal prin intermediul acestui website (nume, prenume, adresă de email) se face doar cu acordul utilizatorilor, precum și în conformitate cu legislația în vigoare și cu Regulamentul European (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Datele sunt colectate doar pentru validarea propunerilor primite și doar cu acordul utilizatorilor, oferit odată ce aceștia fie contactează echipa estibucuresti.org, fie participă, în mod voluntar, la consultări.

Platforma nu își asumă răspunderea pentru exactitatea și corectitudinea datelor introduse de către utilizatori.

Orice încercare de a utiliza datele personale ale altei persoane este strict interzisă, fiind considerată o tentativă de fraudă și va fi sancționată prin lege contravențional sau penal, după caz.

Întrebări adiționale privind prelucrarea datelor utilizatorilor cu caracter personal pot fi trimise la adresa: estibucuresti2050@gmail.com. Citiți mai multe și în Politica de cookie.

Proprietate intelectuală

Echipa estibucuresti.org este unicul proprietar al platformei estibucuresti.org, ceea ce include orice software, domeniu și conținut pus la dispoziție prin intermediul platformei sau paginilor de Social Media. Estibucuresti.org este protejată de drepturile de autor din România. Aceasta se poate folosi doar în scopuri personale și necomerciale. Grafica, logo-urile, imaginile și numele serviciilor legate de platformă nu pot fi folosite fără acordul scris al echipei estibucuresti.org.

Prin folosirea platformei, sunteți de acord să nu încărcați, să nu postați, să nu trimiteți e-mail sau să nu transmiteți orice material ce conține viruși sau alte coduri de computer, fișiere sau programe destinate să întrerupă, distrugă sau să limiteze funcționalitatea oricărui software sau hardware sau echipament de telecomunicație, sau sa distorsioneze orice continut asociat cu platforma. De asemenea, sunteți de acord să nu interferați cu serverele sau rețelele ce au legătură cu platforma sau să nu încălcați nicio procedură, politică sau regulament al rețelelor ce au legătură cu estibucuresti.org. De asemenea, sunteți de acord să nu:

  • pretindeți ca sunteți altă persoană în timp ce folosiți platforma;

  • folosiți platforma în scopuri ilegale;

  • revindeți sau exportați software-ul asociat cu platforma estibucuresti.org.

Estibucuresti.org nu promovează și nu recomandă sau nu tolerează folosirea platformei de pe dispozitivele mobile în timpul activităților care ar putea pune viața utilizatorilor în pericol, cum ar fi conducerea de vehicule. Sunteți de acord să nu utilizați platforma în timpul desfășurării unor astfel de activități; Estibucuresti.org nu este responsabilă pentru utilizarea aplicației în astfel de condiții, utilizarea se va realiza pe propria răspundere.

Site-uri ale altor terți

Platforma poate conține link-uri către site-urile web ale unor părți terțe sau programe ce nu sunt controlate de către sau asociate cu estibucuresti.org.

Echipa estibucuresti.org nu este responsabilă pentru conținutul, ofertele sau politicile de confidențialitate ale unor asemenea site-uri sau programe, inclusiv, dar fără a se limita la, răscumpărarea ofertelor de către dumneavoastră sau refuzul comerciantului de a onora orice ofertă. Relația dumneavoastră cu site-urile părților terțe se desfășoară doar între dumneavoastră și respectivele părți terțe.

Costurile de utilizare

Echipa estibucuresti.org vă pune la dispoziție platforma în mod gratuit. Platforma nu este responsabilă de perceperea unor costuri suplimentare. În cazul în care întâmpinați o astfel de problemă, vă rugăm să contactați furnizorul dumneavoastră de internet WiFi sau de date mobile. Plata unor asemenea costuri este responsabilitatea dumneavoastră. Este posibil ca platforma să nu fie accesibilă în unele țări, acest lucru depinzând de compatibilitatea platformei estibucuresti.org cu alte rețele străine. Posibilitatea de a folosi platforma poate fi restricționată sau prejudiciată atunci când folosiți opțiunea de roaming în străinătate.

Utilizarea informațiilor puse la dispoziție

Prin acceptarea condițiilor expuse, sunteți de acord ca estibucuresti.org să utilizeze orice comentarii, informații sau idei conținute în orice comunicare pe care dumneavoastră o trimiteți către estibucuresti.org, fără nicio compensație, recunoaștere sau plată către dumneavoastră, în orice scop, inclusiv, dar fără a se limita la elaborarea, producția, produsele și serviciile de marketing precum și crearea sau îmbunătățirea aplicației estibucuresti.org.

Reclamații

Prin agrearea acestor termeni și condiții sunteți de acord ca orice reclamație, dispută sau controversă (atât ca prejudiciu sau altfel, chiar dacă sunt deja prezente sau viitoare, incluzând cele stabilite de lege, drept comun sau reclamații echitabile) între dumneavoastră și estibucuresti.org ce reies sau au legătură cu acești Termeni și condiții de funcționare, interpretarea sau încălcarea acestora vor fi guvernate și rezolvate în conformitate cu legislația din România în vigoare.

Folosirea unui limbaj licențios

Orice deviere în afara obiectului de activitate al platformei, folosirea de cuvinte obscene, atacul la persoană, trimiterea de anunțuri sau mesaje publicitare, precum și proferarea de jigniri, trivialități și injurii aduse unor persoane, vor fi sancționate prin cenzurarea afișării, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a utiliza platforma, prin blocarea IP-ului folosit.

Generalități

În cazul în care orice prevedere conținută în acești termeni și condiții de funcționare este considerată invalidă sau neexecutorie, asemenea prevedere va fi anulată, iar celelalte prevederi vor fi considerate aplicabile în continuare. Titlurile au doar scop de referință și nu definesc, nu limitează, nu interpretează sau nu descriu scopul acelei secțiuni. Incapacitatea echipei estibucuresti.org de a îndeplini una dintre prevederile acestor Termeni și Condiții de funcționare nu va constitui renunțarea la acea prevedere sau la oricare alta.